Bli bättre på att städa

Alla kan vi förbättra våra kunskaper inom olika områden och så även när det gäller städning. Oftast så kan tiden vara en bov i sammanhanget och man slarvar sig igenom sin städning hemmavid.

Det kanske inte är nödvändigt att du lär dig att städa som proffsen men det kan finnas anledning att titta på hur de gör och hitta ditt sätt att städa där hemma. Många gånger så beror det på hur man bor. Har man ett stort hus så kanske man inte städar hela huset på en och samma gång utan delar upp under veckan vad man städar.

Har man en mindre lägenhet så kanske man hinner med att städa hela lägenheten på en kväll. Börja med att damma av alla fönsterbrädor och bokhyllor så allt detta damm hamnar på golvet. Plocka bort mattor och skaka och häng ut dessa på balkong om möjligt. Dammsuga hela bostaden väl, även under soffor och sängar.

Torka av golven med mopp och låt torka innan du lägger tillbaka dina mattor. Badrum och köksbänk är också något som regelbundet bör rengöras. I Badrummet så kanske det krävs lite mer rengöringsmedel än i resterande bostad. Se till att komma åt alla skrymslen och vrår. Då badrummet är byggt för väta så kan man skölja ordentligt med vatten efter rengöring.

Comments are closed.