Byta bostad i Uppsala

Studentstaden Uppsala, som tillhör det som kallas huvudstadsregionen, är Sveriges snabbast växande stad. Under en längre tid har produktionen av bostäder har inte kunnat hålla samma takt som befolkningstillväxten, vilket gjort att det varit och än idag är en tydlig bostadsbrist, något som kanske framför allt gör sig synligt för inflyttade studenter, som har att välja mellan tveksamma andrahandskontrakt eller inneboende om de inte lyckas knipa ett hyreskontrakt eller har råd med bostadsrätt. Just bostadsrätter har av denna anledning också ökat i popularitet, studenterna har tröttnat på att stå i kö helt enkelt.

Uppsala Nya Tidning tar upp statistik som mycket riktigt visar att stadens bostadsrätter de senaste åren stigit med över 12 procent, samtidigt som villapriserna hållit en mer stillastående position på 5-6 procent. I andra delar av Sverige har den här statistiken sett ut precis tvärtom, med villapriserna i topp vad gäller priser och bostadsrätter utan någon större förändring.

Uppsala är som sagt en studentstad och det är kanske anledningen till att staden har blivit vad man brukar kalla en klassisk cykelstad där många inte äger någon bil utan tar sig runt med cykel. I samband med en flytt i staden är det därför en fördel att planera allt från att hyra flak eller flyttfirma för att frakta möbler till den slutliga flyttstädningen. Det blir nämligen väldigt svårt att flytta allting med cykel eller en personbil. I en mellanstor stad som Uppsala är det inga problem att hitta firmor som hjälper till med flyttstädningen. Många väljer att kontakta Flyttstädning Uppsala som till skillnad från andra aktörer har en större tidsmarginal på städgarantin, vilket i stora drag innebär en betydligt mindre stress för den som flyttar i och med att man inte behöver godkänna städningen samma dag. Man kan i lugn ro fokusera på sitt nya boende. Just den här Uppsalafirman har en mycket heltäckande flyttstädning där även en i andra fall separat tjänst som fönsterputs ingår.

En välorganiserad flytt gör allt så mycket mer praktiskt och enkelt medan en dålig planering sådan däremot kan skapa onödiga bekymmer och onödiga kostnader.

Comments are closed.