Flyttstäda som ett proffs!

När du bestämt dig för att flytta till ett nytt hem behöver du också avveckla ditt gamla. Att packa flyttlådor, slänga gamla saker och flyttstäda är kanske inte det roligaste som finns att göra, men det finns tips som underlättar arbetet. Ta en titt på vår lista och städningen går som en dans!

  • Rensa. Gör inte misstaget att tänka att du gör utrensningen på plats i ditt nya hem. Det kommer bara att sluta med ett förråd fullt av ouppackade kartonger med bråte du inte längre behöver men inte orkar ta hand om.
  • Organisera. Gör upp en plan för packning, flytt och städning så kommer arbetet att gå mycket lättare. Dålig organiseringsförmåga? Ta hjälp av en administrativt lagd kompis!
  • Skaffa rätt utrustning. Förutom dammsugare, golvmopp, hink och olika rengöringsmedel behöver du massor av trasor och svampar, gummihandskar och plastsäckar. Viktigt är också (en bra) gummiskrapa, torkduk och särskilt putsmedel för fönster och speglar. Glöm inte heller bra belysning och musik som gör arbetet lite roligare!
  • Ladda ner en checklista på städning. Denna är från Skandiamäklarna, men det finns massor av checklistor att hitta online.
  • Var systematisk – ta ett rum i taget. Börja med de rum du inte längre vistas i och städa från golv till tak. Glöm inte lister, inne i och ovanpå garderober och att ta bort krokar och spikar. Bocka av från checklistan eftersom.
  • Rengör väggar i den mån det går. Hårt smutsade eller trasiga ytor kan behöva målas eller tapetseras om. En pedagogisk DIY-guide till tapetsering hittar du här.
  • Utnyttja RUT-avdraget. Ifall du känner att du inte har tid och ork att göra jobbet själv kan du alltid leja bort det. För flyttstädning i Uppsala är Nox ett företag med bra renommé och garanti på bra resultat.

Comments are closed.